Tonkabønneis
&format=webp)
Tonkabønneis har sit navn fra tonkabønnen, som er en aromatisk bønne, der stammer fra Mellemamerika. Den kan minde om vanilje, og bliver da også ofte brugt som erstatning herfor. Vi syntes at tonkabønnen samtidig har en dejlig duft af marcipan. Her bliver bønnen brugt i en tonkabønneis, der serveres med rombraiseret ananas. Vi syntes sammensætningen giver god mening da tonkabønner ofte lagres i rom, hvorefter den tørres.
Ingredienser
Tonkabønneis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
60 g
Sukker
|
|
1 spsk
Fintrevet tonkabønne
|
Rombraiseret ananas
1
Moden ananas
|
|
---|---|
125 g
Muscovadosukker
|
|
1 dl
Mørk rom
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
Friskrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Tokanbønneis
Rombraiseret ananas
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udskifte tonkabønne med vaniljestang, vaniljepasta eller vaniljesukker. I stedet for rombraiseret ananas, kan du servere frisk frugt, eller en frugtsauce til tonkabønneisen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13234 kJ / 3163 kcal
Næringsindhold pr. 100g
912 kJ / 218 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 2,7 % | 1,5 g |
Fedt: | 54,8 % | 13,5 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 18,9 g |
Alkohol: | 7,3 % | 1 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
