Uldne kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Sådan bliver lidt halvkedelige vinterkartofler til fristede, sprøde lækkerier.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrællede melede kartofler
  • ¾ liter vand vand
  • 50 g smør
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre og kom dem i en bradepande med bagepapir. Rids overfladen af kartoflerne med en gaffel. Smelt smørret i den varme gryde og bland det med hvidløg. Hæld hvidløgssmørret over kartoflerne, vend godt rundt og drys med salt. Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldenbrune og sprøde - vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: