Uldne kartofler

45 min
Uldne kartofler

Uldne kartofler - er en sjov med god betegnelse for disse kartofler som kan bruges som tilbehør til alle de retter, der bare kræver en kartoffel. Og har du nogle lidt halvkedelige vinterkartofler, kan du med denne opskrift forvandle dem til disse fristende, sprøde lækkerier.

Ingredienser

Uldne kartofler

1 kg Skrællede melede kartofler
¾ liter Vand vand
50 g Smør
3 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

Uldne kartofler

  • Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre og kom dem i en bradepande med bagepapir.
  • Rids overfladen af kartoflerne med en gaffel.
  • Smelt smørret i den varme gryde og bland det med hvidløg. Hæld hvidløgssmørret over kartoflerne, vend godt rundt og drys med salt.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 25 min. ved 250°, til de er gyldenbrune og sprøde - vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Vil du have mere inspiration til retter, hvor kartofler spiller en hovedrolle? Se om ikke der er nogle af disse opskrifter med kartofler der kan friste.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4688 kJ / 1120 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,5 % 1 g
Kulhydrat: 60,6 % 9,2 g
Fedt: 32,9 % 2,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/uldne-kartofler/