Uldne kartofler

Uldne kartofler

45 min
Uldne kartofler - er en sjov med god betegnelse for disse kartofler som kan bruges som tilbehør til alle de retter, der bare kræver en kartoffel. Og har du nogle lidt halvkedelige vinterkartofler, kan du med denne opskrift forvandle dem til disse fristende, sprøde lækkerier.
https://www.arla.dk/opskrifter/uldne-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 250°.

Uldne kartofler
  • Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre og kom dem i en bradepande med bagepapir.
  • Rids overfladen af kartoflerne med en gaffel.
  • Smelt smørret i den varme gryde og bland det med hvidløg. Hæld hvidløgssmørret over kartoflerne, vend godt rundt og drys med salt.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldenbrune og sprøde - vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Vil du have mere inspiration til retter, hvor kartofler spiller en hovedrolle? Se om ikke der er nogle af disse opskrifter med kartofler der kan friste.

Energiindhold for hele retten:

4688 kJ / 1120 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,5 % 1 g
Kulhydrat: 60,6 % 9,2 g
Fedt: 32,9 % 2,3 g
Mere inspiration

Endnu et skønt kartoffeltilbehør, der tryller lidt kedelige kartofler om til en lækker ret.

Pommes Anna
60+ min
Pommes Anna
(8)

Ingredienser

Uldne kartofler
1 kg Skrællede melede kartofler
¾ liter Vand vand
50 g Smør
3 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt