Uldne kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Sådan bliver lidt halvkedelige vinterkartofler til fristede, sprøde lækkerier.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrællede melede kartofler
  • ¾ liter vand vand
  • 50 g smør
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre og kom dem i en bradepande med bagepapir. Rids overfladen af kartoflerne med en gaffel. Smelt smørret i den varme gryde og bland det med hvidløg. Hæld hvidløgssmørret over kartoflerne, vend godt rundt og drys med salt. Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldenbrune og sprøde - vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: