Uldne kartofler

Bedømmelse

(11 vurderinger)

45 min

Sådan bliver lidt halvkedelige vinterkartofler til fristede, sprøde lækkerier.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrællede melede kartofler
  • ¾ liter vand vand
  • 50 g smør
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra. Damp kartoflerne tørre og kom dem i en bradepande med bagepapir. Rids overfladen af kartoflerne med en gaffel. Smelt smørret i den varme gryde og bland det med hvidløg. Hæld hvidløgssmørret over kartoflerne, vend godt rundt og drys med salt. Bag kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldenbrune og sprøde - vend i kartoflerne et par gange under bagningen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: