Upside down kartofler
&format=webp)
Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag. Vend gratineringen på hovedet og bag dine kartofler omvendt! Kartoflerne kan varieres med andre grøntsager, fx jordskokker, løg, gulerødder, rosenkål, porrer eller spidskål - eller et mix af dem. Server upside down kartofler som et dejligt tilbehør eller spis dem som hovedret, serveret med fx en dip, grov tomatsauce og sprød salat.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
600 g
Små kartofler
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Upside down kartofler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoflerne kan erstattes af andre grøntsager, fx med rodfrugter, kål, løg eller porrer. Vær blot opmærksom på bagetiden, da nogle grøntsager kræver lidt længere tid, andre kortere. Smag evt. til med chili eller brug tex mex ost.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
588 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 5 g |
Fedt: | 7,2 g |
Kulhydrat: | 13,9 g |
Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag.
