Vafler med vaniljeskyr

Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.

Ingredienser

250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
50 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljepulver
½ tsk Groft salt
4 dl Skyr med vanilje
4 Æg
1 dl Mælk
75 g Smør - smeltet

Tilbehør

2 dl Skyr med vanilje
125 g Blåbær
5 Friske figner i små både
1 Granatæble - kernerne heraf (ca. 175 g)

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

  • Bland mel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt skyr, æg og mælk og pisk til en jævn dej. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 3 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen ved ca. 100° - traditionel ovn. Gentag med resten af dejen. Server de lune vafler med skyr, blåbær, figne og granatæblekerner.

Tilsæt 1 tsk kanel til dejen og server vaflerne til morgenmad i december.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10497 kJ / 2509 kcal

Næringsindhold pr. 100g

569 kJ / 136 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 48,5 % 16,2 g
Fedt: 32,3 % 5 g
Relateret video Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-vaniljeskyr/