Vafler med vaniljeskyr

Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.
https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-vaniljeskyr/

Sådan gør du

  • Bland mel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt skyr, æg og mælk og pisk til en jævn dej. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 3 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Gentag med resten af dejen. Server de lune vafler med skyr, blåbær, figne og granatæblekerner.
Hold vaflerne lune
  • Ca. 100° - traditionel ovn.

Tilsæt 1 tsk kanel til dejen og server vaflerne til morgenmad i december.

Energiindhold for hele retten:

10502 kJ / 2510 kcal

Næringsindhold pr. 100g

569 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 19,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 48,5 % 16,2 g
Fedt: 32,3 % 5 g
Relateret video
Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.

Ingredienser

250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
50 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljepulver
½ tsk Groft salt
4 dl Skyr med vanilje
4 Æg
1 dl Mælk
75 g Smør - smeltet
Tilbehør
2 dl Skyr med vanilje
125 g Blåbær
5 Friske figner i små både
1 Granatæble - kernerne heraf (ca. 175 g)
Pynt
Citronmelisse