Vaniljeis med bagte blommer og knas

1 time 5 min
Vaniljeis med bagte blommer og knas

Vaniljeis er et hit hele året og hos de fleste i alle aldre. Her har vi valgt et tilbehør, der matcher efteråret, hvor blommerne står i kø og smager herligt til den hjemmelavede vaniljeis. Boghvedekrokant er en velkommen og lækker fornyelse som det sprøde drys til vaniljeis.

Ingredienser

Vaniljeis - ca. 1 liter

½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf

Bagte blommer

2 dl Æblejuice
3 spsk Sukker
300 g Blommer, skåret i halve

Boghvedekrokant

3 spsk Sukker
100 g Hel boghvede

Sådan gør du

Vaniljeis

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i 6 portionsforme (a ca. 1½ dl) og stil dem tildækkede i fryseren.

Bagte blommer

  • Bring æblemost og sukker i kog og lad det koge ca. 15 min. ved jævn varme - eller til det er en tyk sirup.
  • Vend blommerne heri og kom blommer med sirup i en lille bradepande.
  • Bag blommerne til de er møre, men stadig har bid i ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad blommerne køle af.

Boghvedekrokant

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
  • Tilsæt boghvedekernerne og hæld massen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
  • Knæk krokanten i mindre stykker, når det er kølet af og server det sammen med vaniljeis og bagte blommer.

Isen kan også laves i én stor form. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12301 kJ / 2940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

960 kJ / 229 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4 % 2,3 g
Kulhydrat: 37 % 20,9 g
Fedt: 59 % 15,3 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljeis-med-bagte-blommer-og-knas/