Vaniljeis med bagte blommer og knas
1 time 5 min
•
Vaniljeis er et hit hele året og hos de fleste i alle aldre. Her har vi valgt et tilbehør, der matcher efteråret, hvor blommerne står i kø og smager herligt til den hjemmelavede vaniljeis. Boghvedekrokant er en velkommen og lækker fornyelse som det sprøde drys til vaniljeis.
Ingredienser
Vaniljeis - ca. 1 liter
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
3
Æggeblommer
|
|
|
60 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Bagte blommer
|
2 dl
Æblejuice
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
300 g
Blommer, skåret i halve
|
Boghvedekrokant
|
3 spsk
Sukker
|
|
|---|---|
|
100 g
Hel boghvede
|
Sådan gør du
Vaniljeis
Bagte blommer
Boghvedekrokant
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Isen kan også laves i én stor form. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
960 kJ / 230 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 15,3 g |
| Kulhydrat: | 20,9 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.