Tacos med chilistegte svampe
Tacos er populær og hurtig aftensmad i mange familier. De små tortillas fyldes med chilistegte svampe, syltede løg, avocadocreme og kål og denne fantastiske kombination giver både masser af umami smag, og er en fryd for både gane og øjne. Så uanset om vi kalder det for tacos, tortillas eller madpandekager, er du sikker, på at ingen savner kød til denne ret.
Ingredienser
Syltede rødløg
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
|
2
Rødløg i meget tynde ringe (ca. 150 g)
|
Avocadocreme
|
3
Spiseklare avocadoer
|
|
|---|---|
|
1 dl
Fraiche
|
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Chilistegte svampe
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
600 g
Portobello svampe - i 1 cm skiver
|
|
|
3 spsk
Sambal oelek
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
12
Små tortillaer
|
|
|---|---|
|
150 g
Fintsnittede palmekålsblade
|
|
|
2 dl
Fraiche
|
|
|
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Syltede rødløg
Avocadocreme
Stegte svampe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. Det er syren fra eddiken, der gør dem lyserøde, og jo længere tid løgene trækker, jo mere intens bliver farven. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet. Lav evt. en større portion, nu du alligevel er i gang. Syltede rødløg kan bruges i både salater og på smørrebrød.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
569 kJ / 136 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,9 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 7,2 g |
| Kulhydrat: | 14,3 g |