Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 1 time
&format=webp)
Her en dejlig opskrift med vildand, friske figner og efterårets skønne rodfrugter. Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...

Ingredienser
4 personer
Vildand med figner
2 Vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g) | |
---|---|
2 spsk Akaciehonning | |
2 tsk Groft salt | |
6 Friske figner (ca. 300 g) | |
10 g Smør |
Rodfrugter
¼ Skrællet knoldselleri | |
---|---|
4 Skrællede pastinakker | |
300 g Skrællede jordskokker | |
15 g Smør - smeltet | |
2 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
1½ dl Hakket persille |
Sauce
½ liter Mælkesauce | |
---|---|
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
Evt. kulør |
Tyttebærskum
1 dl Piskefløde | |
---|---|
½ dl Tyttebærsyltetøj |
Pynt
Rosmarinkviste |
---|
Sådan gør du
Vildand med figner
Rodfrugter
Sauce
Tyttebærskum
Ved serveringen
Bedømmelse
Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan tilsætte vand og 1 spsk koncentreret vildtbouillon.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15657 kJ / 3742 kcal
Næringsindhold pr. 100g
433 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 36 % | 9,2 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 6,4 g |
Fedt: | 38,7 % | 4,5 g |