Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Her en dejlig opskrift med vildand, friske figner og efterårets skønne rodfrugter. Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...
Ingredienser
Vildand med figner
|
2
Vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
6
Friske figner (ca. 300 g)
|
|
|
10 g
Smør
|
Rodfrugter
|
¼
Skrællet knoldselleri
|
|
|---|---|
|
4
Skrællede pastinakker
|
|
|
300 g
Skrællede jordskokker
|
|
|
15 g
Smør - smeltet
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1½ dl
Hakket persille
|
Sauce
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Evt. kulør
|
Tyttebærskum
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
½ dl
Tyttebærsyltetøj
|
Pynt
|
Rosmarinkviste
|
|---|
Sådan gør du
Vildand med figner
Rodfrugter
Sauce
Tyttebærskum
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan tilsætte vand og 1 spsk koncentreret vildtbouillon.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
432 kJ / 103 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 9,2 g |
| Fedt: | 4,5 g |
| Kulhydrat: | 6,4 g |