Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

2 timer 5 min
Arbejdstid: 1 time
Vildand med  friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

Her en dejlig opskrift med vildand, friske figner og efterårets skønne rodfrugter. Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...

  • Arla
  • Opskrifter
  • Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

Ingredienser

Vildand med figner

2 Vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g)
2 spsk Akaciehonning
2 tsk Groft salt
6 Friske figner (ca. 300 g)
10 g Smør

Rodfrugter

¼ Skrællet knoldselleri
4 Skrællede pastinakker
300 g Skrællede jordskokker
15 g Smør - smeltet
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Hakket persille

Sauce

½ liter Mælkesauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. kulør

Tyttebærskum

1 dl Piskefløde
½ dl Tyttebærsyltetøj

Pynt

Rosmarinkviste

Sådan gør du

Vildand med figner

  • Skyl, rens og tør ænderne godt. Pensl dem med honning og drys dem ind- og udvendigt med salt.
  • Giv fignerne et lille kryds i toppen og læg lidt smør i hver. Fyld fignerne ind i ænderne og luk dem med kødnåle.

Rodfrugter

  • Skær selleri, pastinak og jordskokker i 5 cm lange stave. Vend rodfrugterne med smør, salt og peber i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm).
  • Læg ænderne ovenpå rodfrugterne og steg dem på en bageplade midt i ovnen - til man kan løsne kødet fra lårene - ca. 1½ time ved 200° - traditionel ovn. Tag ænderne ud og lad dem hvile tildækket.
  • Hæld skyen fra fadet, gennem en sigte, over i en lille gryde.
  • Sæt fadet med rodfrugter øverst i ovnen og grill dem ca. 10 min. Vend de grillede grøntsager med persille.

Sauce

  • Kog skyen fra rodfrugterne ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage - skum eventuelt skyen med en flad ske.
  • Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Varm saucen godt igennem, tilsæt evt. kulør og smag til.
  • Hold saucen varm.

Tyttebærskum

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Vend tyttebærsyltetøjet i og smag til.

Ved serveringen

  • Tag fignerne ud af ænderne. Del ænderne ved at skære lårene af og skære brystkødet i to dele.
  • Anret ænder og figner på det samme fad.
  • Server rodfrugter, sauce og tyttebærskum til.

Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan tilsætte vand og 1 spsk koncentreret vildtbouillon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15657 kJ / 3742 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 36 % 9,2 g
Kulhydrat: 25,3 % 6,4 g
Fedt: 38,7 % 4,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vildand-med--friske-figner-rodfrugter-og-tyttebarskum/