Vildtgryde
1 time
•
&format=webp)
Vildtgryde er en enkel gryderet fuld af smag, hvor du kan bruge forskellige udskæringer og typer af kronvildt. Vildtkødet er her kombineret med svampe, grønkål og æbler, og serveret med grov sellerimos. Vildtgryde er en herlig gæstemad, der fryder både gane og øjne.
Ingredienser
Grov sellerimos
2
Bagekartofler i grove stykker (ca. 650 g)
|
|
---|---|
1
Knoldselleri i grove stykker (ca. 400 g)
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
Vildtgryde
20 g
Smør
|
|
---|---|
225 g
Champignoner i skiver
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
400 g
Afpudset hjortefilet i tern (ca. 2x2 cm)
|
|
3 dl
Vildtbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Friskkværnet peber
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
4 spsk
Saucejævner
|
|
100 g
Groftrevede grønkålsblade
|
|
2
Faste, syrlige æbler i både, fx ingrid marie (ca. 250 g)
|
Sådan gør du
Grov sellerimos
Vildtgryde
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge alle typer af svampe i denne skønne gryderet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7421 kJ / 1774 kcal
Næringsindhold pr. 100g
274 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 28,4 % | 4,6 g |
Fedt: | 23 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 48,6 % | 7,8 g |
