Vildtgryde

1 time
Vildtgryde

Vildtgryde er en enkel gryderet fuld af smag, hvor du kan bruge forskellige udskæringer og typer af kronvildt. Vildtkødet er her kombineret med svampe, grønkål og æbler, og serveret med grov sellerimos. Vildtgryde er en herlig gæstemad, der fryder både gane og øjne.

Ingredienser

Grov sellerimos

2 Bagekartofler i grove stykker (ca. 650 g)
1 Knoldselleri i grove stykker (ca. 400 g)
1¼ tsk Groft salt

Vildtgryde

20 g Smør
225 g Champignoner i skiver
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
400 g Afpudset hjortefilet i tern (ca. 2x2 cm)
3 dl Vildtbouillon
1 tsk Groft salt
1 Friskkværnet peber
2½ dl Madlavningsfløde
4 spsk Saucejævner
100 g Groftrevede grønkålsblade
2 Faste, syrlige æbler i både, fx ingrid marie (ca. 250 g)

Sådan gør du

Grov sellerimos

  • Kog kartofler og selleri i rigeligt vand i 25-30 min. - eller til det er mørt. Hæld vandet fra kartofler og selleri - gem ca. 1 dl.
  • Tilsæt salt og mos grøntsagerne groft med en kartoffelstøder.
  • Tilsæt evt. lidt kogevand. Smag til.

Vildtgryde

  • Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon og løg i ca. 5 min.
  • Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 2 min. - eller til kødet er brunet. Tilsæt bouillion, salt og peber.
  • Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt fløde og bring retten i kog. Drys saucejævner i under omrøring og kog det i ca. 1 min. Tilsæt grønkål og kog i yderligere ca. 2 min. - uden låg.
  • Smag til, vend æblerne i og server med grov sellerimos.

Du kan bruge alle typer af svampe i denne skønne gryderet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7421 kJ / 1774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

274 kJ / 65 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,4 % 4,6 g
Kulhydrat: 48,6 % 7,8 g
Fedt: 23 % 1,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/vildtgryde/