Wok med kylling, lime og bambus
30 min

Wok med kylling, lime og bambus

Hurtig og nem orientalsk inspireret alt-i-én ret med nudler. Sæt wok´en på bordet og der er serveret!
Bedømmelse (49 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med kylling, lime og bambus

Hurtig og nem orientalsk inspireret alt-i-én ret med nudler. Sæt wok´en på bordet og der er serveret!

Antal portioner
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 kyllingefileter i bredde strimler
  • 2 grønne squash i stave
  • 2 gule squash i stave
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 2 dl strimlede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 300 g tørrede ægnudler

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Hæld væden fra bambusskudene. Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom olien i og svits kyllingestrimlerne i ca. 2 min. Tilsæt squash, bambusskud og limeskal og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og varm retten godt igennem.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde og tilsæt nudlerne. Efter ca. 3 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Vend de varme nudler sammen med den krydrede kyllingesauce. Smag til og pynt med basilikum.

Tip

Hvis squashene har mange kerner, kan man fjerne dem med en teske.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print