Wok med kylling, lime og bambus

Wok med kylling, lime og bambus

30 min
En lækker wok med kylling, lime og bambus - og med nudler vendt i lige før I spiser. Wok er en super nem måde at lave aftensmad på. Du har en alt-i-én ret, så der er ikke meget opvask bagefter. Og så er en wokret nem at få til at smage af en hel masse, også de dage hvor I vil spare på kødet, eller spise helt uden kød. Så server wok med kylling, lime og bambus til aftensmad.....mon ikke alle i familien vil sætte pris på det.

Sådan gør du

Wok
  • Hæld væden fra bambusskudene.
  • Lad wokken blive godt varm. Kom olien i og svits kyllingestrimlerne i ca. 2 min.
  • Tilsæt squash, bambusskud og limeskal og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og varm retten godt igennem.
Nudler
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde og tilsæt nudlerne.
  • Efter ca. 3 min. under omrøring er nudlerne løst op og møre uden at være bløde.
  • Lad dem dryppe af i en sigte.
Ved serveringen
  • Vend de varme nudler sammen med den krydrede kyllingesauce i wokken.
  • Smag til og pynt med basilikum.
Mere inspiration

Wok er godt - mere wok er bedre - her endnu en idé til aftensmaden.

Velbekomme!
Tip

Hvis squashene har mange kerner, kan du fjerne dem med en teske.

Serveringsforslag

I stedet for at vende nudler i wokken, kan du servere kogte ris eller kerner ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8544 kJ / 2042 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 29,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,1 % 10,8 g
Fedt: 22,7 % 2,4 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Wok
Bambusskud (ca. 225 g)
1 dåse
Olivenolie
1 spsk
Kyllingefileter i bredde strimler (ca. 400 g)
3
Grønne squash i stave (ca. 400 g)
2
Gule squash i stave (ca. 400 g)
2
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk
Friskpresset limesaft
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
2 dl
Strimlede frisk basilikum
2 dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Nudler
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørrede ægnudler
300 g
Pynt
Friske basilikum