Wok med kylling, lime og bambus

Wok med kylling, lime og bambus

30 min
En lækker wok med kylling, lime og bambus - og med nudler vendt i lige før I spiser. Wok er en super nem måde at lave aftensmad på. Du har en alt-i-én ret, så der er ikke meget opvask bagefter. Og så er en wokret nem at få til at smage af en hel masse, også de dage hvor I vil spare på kødet, eller spise helt uden kød. Så server wok med kylling, lime og bambus til aftensmad.....mon ikke alle i familien vil sætte pris på det.

Sådan gør du

Wok
  • Hæld væden fra bambusskudene.
  • Lad wokken blive godt varm. Kom olien i og svits kyllingestrimlerne i ca. 2 min.
  • Tilsæt squash, bambusskud og limeskal og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og varm retten godt igennem.
  • Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend de varme nudler sammen med den krydrede kyllingesauce.
  • Smag til og pynt evt. med basilikum.

Hvis squashene har mange kerner, kan du fjerne dem med en teske.

I stedet for at vende nudler i wokken, kan du servere kogte ris eller kerner ved siden af.

Energiindhold for hele retten:

7901 kJ / 1888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 28,5 % 6 g
Kulhydrat: 51,6 % 10,8 g
Fedt: 19,9 % 1,9 g
Mere inspiration

Wok er godt - mere wok er bedre - her endnu en idé til aftensmaden.

Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Wok
1 dåse Bambusskud (ca. 225 g)
1 spsk Olivenolie
3 Kyllingefileter i bredde strimler (ca. 400 g)
2 Grønne squash i stave (ca. 400 g)
2 Gule squash i stave (ca. 400 g)
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset limesaft
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 dl Madlavningsfløde
2 dl Strimlede basilikumblade
¾ tsk Groft salt og friskkværnet peber
300 g Tørrede ægnudler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk