Yam dressing

Yam dressing

10 min
Yam dressing er en flot rød dressing fra det thailandske køkken. Det lyder måske voldsomt med 2 hele chilier, men yam dressingen er ikke super stærk, snarere intens og varm. Yam dressing passer rigtig godt sammen med fx nudler og ris, der er meget milde, og sammen med lette grøntsager som salatblade, agurk, tomat, krydderurter o.l.

Sådan gør du

Yam dressing
  • Skær stilken af chilien - lad kernerne blive.
  • Skær chilien i mindre stykker og kom dem i en hurtighakker sammen med hvidløg, fiskesauce, limesaft og honning.
  • Kør dressingen til den er findelt.
  • Yam dressingen har en varm og intens smag.
Mere inspiration

Yam dressingen passer fint til denne nudelsalat.

Nudelsalat
20 min
Nudelsalat
(5)
Velbekomme!
Tips

Hvis du bruger stærke chilier, eller hvis du vil have en mild yam dressing, kan du fjerne de hvide vægge og kernerne fra chilierne. Du kan også støde dressingen i en morter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1654 kJ / 395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

566 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 11,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 88,2 % 29,4 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Yam dressing
Skyllede milde, røde chilipebre
2
Store pillede fed hvidløg
4
Thai fiskesauce
4 spsk
Friskpresset limesaft
4 spsk
Flydende honning
4 spsk