Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli er en relativ ny grøntsag. Aspargesbroccoli er en krydsning mellem broccoli og pak choi. Den kaldes også for broccolini. Aspargesbroccoli tilhører korsblomstfamilien.

Udseende

Aspargesbroccoli er grøn som broccoli, Toppen ligner små broccolihoveder, og den har lange stængler med små blade på.

Smag

Stænglen er sprød, sød og saftig. Smagen er en mellemting mellem asparges og broccoli, deraf navnet.

Oprindelse

Broccoliasparges blev første gang dyrket i 1993. Den kan dyrkes i Danmark, men er endnu ikke så almindelig. Men det er en smuk plante, og den kan overvintre i haven og begynder at vokse igen året efter.

Anvendelse

Den er nem at anvende i madlavningen. Både stængel, blade og blomstertop kan spises. Den kan anvendes til de samme retter som broccoli. Stænglen skal ikke skrælles, som på broccoli. Eventuelt kan man halvere stænglerne på langs, så bliver de møre lige så hurtigt som toppen ved kogning. Aspargesbroccoli serveres som tilbehør til middagsmaden. De kan dampes, lynsteges eller grilles. Bagte aspargesbroccoli smager også skønt med citronsaft og parmesan.
Aspargesbroccoli kan spises rå i salater, eller de kan indgå i en tærte, gryderet eller grøntsagssuppe. Aspargesbroccoli kan holde sig ca. en uge i køleskabet. De kan også blancheres og fryses ned.

Sæson

Juni til oktober

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for aspargesbroccoli, har vi valgt broccoli.

Kilder

Årstiderne