Pizzadej

Pizzadej
En pizzadej er en forudsætning for at man kan lave en traditionel pizza. Men der er mange valg at tage - skal man lave pizzadejen selv? Og i så fald efter hvilken opskrift? Eller skal man tage den nemme løsning og bygge videre på en færdiglavet pizzadej - hvis ja, hvilken en, skal man vælge? Måske denne artikel kan hjælpe dig til at tage en beslutning.

Færdiglavede pizzadeje

Der findes typisk færdige deje i ruller, der ligger på køl. Dejen skal blot rulles ud, tempereres, "fyldes" og bages. Dejene fås i traditionel udgave og i en fuldkornsvariant. Der findes også færdiglavede pizzadeje, du selv skal rulle ud - disse kan fås i supermarkeder og hos nogle bagere. Disse deje fås ofte både som klassisk dej og i en surdejsudgave. Endelig kan man også finde forbagte deje på køl, der blot skal fyldes og bages.

Det er også muligt at købe frosne færdige pizzadeje. Dejene bør tø op natten over i køleskabet.

Endelig er der også mulighed for at købe glutenfrie pizzadeje - findes typisk i køledisken.

Der sker hele tiden udvikling i sortimentet hos bagere og supermarkeder - og der er ikke andet at gøre end at smage sig frem, så du finder den pizzadej, der passer bedst til dig.

Hjemmelavede pizzadeje

Her har vi et lille udvalg af opskrifter, så kan du vælge den, der passer bedst til dig og den tid, du har til rådighed:

Her er der masser af inspiration til hvad du kan lave af din pizzadej - uanset om det er hjemmelavet eller købt pizzadej