• Artikler
  • Tips til perfekte fastelavnsboller
Arla Karolines Køkken®

Tips til perfekte fastelavnsboller

Tips til perfekte fastelavnsboller

Boller op og boller ned... Hjemmebagte fastelavnsboller er bare de bedste! Her har vi samlet alle vores tips og tricks til de lækreste fastelavnsboller.

Skal du bage fastelavnboller? så tjek lige disse 5 tips til perfekte fastelavnsboller:

Tip nr. 1

Du skal bruge blødt smør i dejen til fastelavnsbollerne. Hvis du også altid glemmer at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så brug en ostehøvl til at skære tynde skiver af smørret - så bliver det blødt på ingen tid.

Tip nr. 2

Ælt dejen rigtig godt - enten 10 min på en røremaskine eller i hænderne så længe du orker. Så får du udviklet et stærkt gluten-netværk i dejen, hvilket hjælper på at holde på fyldet, når bollerne hæver og bages. Dejen skal være blød, fugtig og elastisk som her:

Tip nr. 3

Kom vaniljecremen i en sprøjtepose. Så er det meget nemmere at få cremen placeret lige midt i dejstykkerne og dermed lettere at lukke fastelavnsbollerne. Hvis du ikke har en sprøjtepose, så brug en almindelig frysepose og klip det ene hjørne af.

Tip nr. 4

Når du skal lukke fastelavnsbollerne, så start med at trække lidt ud i dejen i hjørnerne og saml to hjørner. Saml herefter de sidste to hjørner. På denne måde får du 4 nye "hjørner", som igen skal samles på midten. Tryk alle ender godt sammen - så har du en fastelavnsbolle, som holder rigtigt godt på fyldet.

Tip nr. 5

Fastelavnsbollerne skal hæve rigtig godt op, før de kommer i ovnen. Lad dem fx efterhæve i ovnen ved 30 grader. Hvis din ovn ikke kan skrues så langt ned, så tænd den på fx 50 grader og sluk den, når du sætter fastelavnsbollerne ind. En god efterhævning giver lækre luftige fastelavnsboller.

Fastelavnsboller ‑ inspiration til fyld

Disse fastelavnsboller er fyldt med vaniljecreme og remonce bestående af marcipan, smør og sukker. Du kan også fylde fastelavnsbollerne med syltetøj, Dulce de leche, Nutella, fyldte chokolader, kirsebær, stykker af marcipanbrød, kaffecreme, æbletern, citrusskal, mørk chokolade, lys chokolade, Lemon curd mm. Kun fantasien sætter grænser...