Nyt logo gør det let at vælge mere klimavenlig emballage

For at gøre det let at navigere efter emballager, der er CO-reduceret, har vi lanceret et nyt logo.
Nu i CO2 reduceret emballages
Creme fraiche

Nu i CO2 reduceret emballages

I Karolines Køkken koncentrerer vi os fortsat om at reducere CO2 påvirkningen af vores emballager. Derfor lanceres Karolines Køkken konventionelle creme fraiche 18% og 38% nu ligeledes i et karton-bæger. Vi erstatter det nuværende plastikbæger med et bæger, der er lavet på papir og lamineret med polythylene på begge sider. Derved opnås en CO2 besparelse på 50% pr. bæger. Bægeret skal sorteres som restaffald ligesom mælkekartonen. Creme fraichen kommes på de nye bægere fra september 2020.

Cheasy fraiche 5% fedt kommer nu i en C02 reduceret emballage

Cheasy fraiche 5% fedt kommer nu i en C02 reduceret emballage

I marts 2020 skiftede Cheasy fraiche 5% fedt fra et PS bæger til et PP bæger, der indeholder 10% mindre plastik. Emballageskiftet giver en besparelse på 21% C02 per bæger. Bæger og låg sorteres som hård plast. Oblat sorteres som blød plast.

Økologi i CO2 reduceret emballage

I Karolines Køkken støtter vi op omkring Arlas fokus på at reducere CO2 påvirkningen af vores emballager. Derfor kommer Karolines Køkken økologisk creme fraiche 18% og fraiche 9% nu i et karton-bæger, som du kender det fra mælkekartonen. Ved at erstatte plastikbægret med det nye bæger, som er baseret på papir og lamineret på begge sider med polyethylene, spares der 60% co2 per bæger. Bægeret sorteres som restaffald ligesom mælkekartonen.

Økologi i CO2 reduceret emballage
Samme piskefløde, grønnere karton

Samme piskefløde, grønnere karton

Som en del af Arlas klimarejse er Karolines Køkken® konventionel og økologisk piskeflø-de nu skiftet over til en mere miljøvenlig karton.

I modsætning til en traditionel karton, der typisk består af pap beklædt indvendigt med et tyndt lag plast, er den grønnere karton fremstillet af brunt, ubleget pap. Dette betyder, at kartonen er uden det hvide kridtlag, som normalt pålægges, og dermed har den grønnere karton et lag mindre end den traditionelle karton.

Ligeledes er kartonens nye låg fremstillet af 100 procent biobaseret materiale, og dermed indeholder låget intet fossilt, olie-baseret plast, som er mere C02-tungt.

Skiftet til den nye emballage betyder dermed, at der opnås en C02-besparelse på 7 pro-cent per karton sammenlignet med den traditionelle flødekarton. Fløden hældes på de nye kartoner fra marts 2020.

Kartonen sorteres som restaffald.

Årligt 33 millioner Kærgården-bægere i genanvenlig emballage

Siden 2019 har vi reduceret CO2 udledningen på vores emballage på Kærgården 200g med 48% ved korrekt affaldssortering. Vi har beregnet 48% CO2-reduktionen ved at sammenligne CO2-forbruget på vores traditionelle emballager (alm. Kærgården emballage) med CO2-forbruget på vores nye emballage fra 2020. Hvis du blot smider emballagen i restaffald, gør du også naturen en tjeneste, da CO2-besparelsen så er på 17%. Beregningen af CO2 reduktionen på emballagen er som følger: Den tidligere emballage bestod af et PS-plastbæger med et kartonsvøb, der ikke kunne adskilles og derfor skulle sorteres som restaffald. Derudover var folien, der beskytter produktet, i et kompositmateriale, der også skulle sorteres som restaffald.

Den nye emballage løsning består af et PP-plastbæger, der efter endt brug kan separeres fra kartonsvøbet (ved afrivning eller vrid af emballagen). Dette sikrer, at forbrugeren kan sortere emballagen som hhv. plast og papir. Endvidere skifter oblaten til en ren plast-løsning, der også kan sorteres som plast. Låget er fortsat et PP-plastlåg, der også kan sorteres som plast.

CO2 reduceret emballage

Arla Laktosefri Fraiche 13% i fibercup

Arla Laktosefri® ønsker at reducere CO2 påvirkningen fra Arlas Laktosefri emballager, og derfor kommer Arla Laktosefri Fraiche 13% i uge 21 2020 i en fibercup med en papirbaseret oblat. Ved at erstatte plastikbægeret med fibercuppen, som delvist består af papir, reducerer vi plastforbruget og dermed CO2 belastningen. Derudover udskiftes aluminiumsdelen i oblaten med papir. Disse ændringer i den nye emballage giver samlet set en CO2 besparelse på 47% CO2 per bæger.

Bægeret og oblaten sorteres som restaffald ligesom mælkekartonen. Plastlåg sorteres som hård plast.