SKRIDT FOR SKRIDT MOD EN BÆREDYGTIG FREMTID

Emballage

Emballage

Emballage

Hos Arla har vi sat os det mål, at vi skal producere mejeriprodukter med nul klimaftryk i 2050. Og som et af de mange skridt på denne rejse, har vi taget en lang række initiativer for at reducere plast og øge genanvendeligheden af al vores emballage. 

Plastik er et fremragende materiale til at opbevare mejeriprodukter i, men det er klart, at udledningen af drivhusgasser ved produktion af almindeligt plastik fra fossile kilder og det efterfølgende arbejde med at sikre, at plastikken bliver genanvendt korrekt, er en stor udfordring for mange virksomheder, og selvfølgelig også for Arla.

Læs mere her på siden.

Bæredygtig Emballage | Arla

Hvorfor sidder skruelåget fast?

Inden 2024 får mere end 1.300 Arla varenumre fastgjorte skruelåg på tværs af mejerier og landegrænser, herunder mælk, kakaomælk, drikkeyoghurt og plantebaserede drikke. Initiativet tager afsæt i et nyt EU-krav og har til formål, at skruelågene indsamles som affald og ikke havner i naturen.

Arla gør affaldssortering nemmere med piktogrammer

Jo mere, vi sorterer vores affald, jo mere kan vi genanvende – og det er både godt for miljøet og for klimaet. I Arla arbejder vi hele tiden på at gøre vores emballage mere miljøvenlig, og så genanvendelig som muligt. Derfor bakker vi også op om det fælles piktogramsystem, som er en del af de fælles retningslinjer for affaldssortering i de danske kommuner. Blandt andet ved at tilføje piktogrammer og sorteringsvejledning på vores emballager.

Kan vi undvære plastik?

Mejeriprodukter skal emballeres, for at man kan transportere og opbevare dem, og plastik er meget brugt, men også meget udskældt. Skal vi fortsat bruge plastik, eller skal vi gøre noget helt andet? Læs her, hvordan vi arbejder på at løse emballageudfordringen.

Kan vi undvære plastik?
30% mindre CO2e i 2030­
CO2e Neutral i 2050
Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

*Gns. siden 2015