Asparges med misosmør
&format=webp)
Den traditionelle forårsbebuder grønne asparges er så skøn en råvare. Her i godt selskab med brunet smør, som får et twist af miso, fermenteret sojabønne - en japansk specialitet, der giver masser af umami. Asparges med misomør toppes op med koriander, der klæder misoen rigtig godt. Du kan vælge en mere nordisk variant ved at lade den brunede smør stå for sig selv, evt. toppe op med hårdkogt hakket æg og persille eller andre krydderurter. Asparges med brunet smør er godt både som selstændig ret - eller som tilbehør.
Ingredienser
Asparges med misosmør
1 bundt
Grønne asparges (ca. 500 g)
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
2 spsk
Lys miso
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
1 spsk
Sorte sesamfrø
|
Sådan gør du
Asparges med misosmør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Asparges med brunet smør er et hit - uanset om der er miso i smørret eller ej. Du kan supplere med hakket kogt æg og de krydderurter, du bedst kan lide - så har du en super forret.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
571 kJ / 136 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 2,4 g |
Fedt: | 13,4 g |
Kulhydrat: | 2 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
