Bagte løg

45 min
Bagte løg

Lækre bagte løg er det perfekte tilbehør til f.eks. fisk, kød eller råvildt

Ingredienser

5 Rødløg (ca. ½ kg)
5 Løg (ca. ½ kg)
3 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Smeltet smør
1½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Pil løgene og fjern rod og top.
  • Skær løgene i både.
  • Fordel løgbådene på en plade med bagepapir.
  • Dryp citronsaft på løgene, hæld smørret over og drys med salt.
  • Bag løgene øverst i ovnen i ca. 15 min. ved 250°.

Bagte løg smager godt som tilbehør til både hverdagsmad og gæstemad. Prøv fx at servere de bagte løg til en omelet - eller til vildt.

Løgene kan gøres klar til bagning dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4386 kJ / 1048 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4 % 1,1 g
Kulhydrat: 26,6 % 7,2 g
Fedt: 69,4 % 8,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-log/