Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar
Det spanske køkken har givet os mange lækkerier, heriblandt de lækre tapas eller pintox. Her er en nordisk version af de små lækre blinis. Blomkålsblinis med kaviar og citronsyltede rødløg er perfekte som forret eller til tapasbordet. Og som alle andre gastronomiske oplevelser, er det også ved tapasbordet, at kvaliteten af råvarene, der kan gøre den lille mundfuld til noget helt særligt. Ved blomkålsblinis, er det især valget af kaviar, der gør en forskel og bestemmer niveauet.
Ingredienser
Citronsyltede rødløg
|
50 g
Rødløg i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Blomkålsblinis
|
200 g
Blomkål i meget små buketter
|
|
|---|---|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
3
Sammenpiskede æg
|
|
|
½ dl
Blendet havregryn
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Smør
|
|---|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
50 g
Kaviar
|
Pynt
|
Fintsnittet purløg
|
|---|
Sådan gør du
Citronsyltede rødløg
Blomkålsblinis
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også rive blomkålen groft.
Opbevar dine blinis tildækket på køl. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn, inden servering.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
825 kJ / 197 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 7,8 g |
| Fedt: | 16,5 g |
| Kulhydrat: | 4,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.