Bønnesalat med tomat

Bønnesalat med tomat

15 min
Bønnesalat med tomat - og hertil en hytteost smagt til med salsa. Bønnesalat med tomat er en lækker, meget nem og fyldig bønnesalat, som kan spises som den er - eller serveres som tilbehør til fx et stykke kød - eller i en tacoskal. Er du bønne-entusiast, så koger du nok bønnerne selv, men i en snæver vending er det en rigtig god løsning med færdigkogte bønner til bønnesalat med tomat.
https://www.arla.dk/opskrifter/bonnesalat-med-tomat/

Sådan gør du

Bønnesalat med tomat
  • Skyl bønnerne godt, og lad dem dryppe af.
  • Bland bønnerne med løg, tomat og koriander.
  • Bland olie, hvidløg, salt og peber sammen, hæld det over salaten og bland.
  • Kom bønnesalaten i en skål, og top med hytteost.
  • Server salaten med et godt stykke brød til.

Bønnesalaten bliver kun bedre af at du starter fra bunden, sætter bønner i blød dagen før - og koger dem, så de er lige som de skal være. Salsa er en smagssag. Du vælger selv om den skal være mild, hot eller ekstra hot.

Energiindhold for hele retten:

4215 kJ / 1007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 20,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 47,3 % 9,2 g
Fedt: 31,8 % 2,9 g

Ingredienser

Bønnesalat med tomat
2 dåser Bønne-mix
1 Lille salatløg skåret i ringe (ca. 60 g)
350 g Tomater skåret i tern
½ dl Grofthakket frisk koriander
2 spsk Olivenolie
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Hytteost
2 spsk Tomatsalsa
150 g Brød