Carpaccio

30 min
Carpaccio

Carpaccio er en klassisk italiensk forret bestående af oksekød skåret i meget tynde skiver - eller evt. banket tyndt ud. Her får du opskriften på carpaccio af oksefilet med olivenolie og ost i flager. Retten blev opfundet i 1950 af Giuseppe Cipriani fra Harry's Bar i Venedig og er siden blevet mere og mere kendt og populært. Server carpaccio som forret, mellemret, hovedret eller som en del af tapasbordet.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Carpaccio

100 g Oksefilet i meget tynde skiver
1½ spsk Olivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
25 g Lagret cheddarost eller parmesanost i flager
Friskkværnet peber

Pynt

Frisé salat, brøndkarse og/eller skovsyre

Hertil

Ristet brød

Sådan gør du

Carpaccio

  • Få slagteren til at skære oksefileten ud - eller skær selv så tynde skiver som muligt - evt. af et lidt større stykke filet.
  • Læg 1-2 skiver ad gangen i en frysepose. Bank kødskiverne endnu tyndere med håndroden eller med den flade side af en bredbladet kniv.
  • Anret de tynde skiver oksefilet på et fad. Dryp olie og citronsaft på kødet. Fordel osten på herpå.
  • Drys med peber og pynt med salatblade, brøndkarse og/eller skovsyre . Server med ristet brød.

Du kan servere carpaccio som en del af en forretstallerken, eller en del af en tapas anretning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1687 kJ / 403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1095 kJ / 262 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 28,2 % 18,2 g
Kulhydrat: 0,7 % 0,5 g
Fedt: 71,1 % 21 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/carpaccio/