Carpaccio
30 min
•
&format=webp)
Carpaccio er en klassisk italiensk forret bestående af oksekød skåret i meget tynde skiver - eller evt. banket tyndt ud. Her får du opskriften på carpaccio af oksefilet med olivenolie og ost i flager. Retten blev opfundet i 1950 af Giuseppe Cipriani fra Harry's Bar i Venedig og er siden blevet mere og mere kendt og populært. Server carpaccio som forret, mellemret, hovedret eller som en del af tapasbordet.
Ingredienser
Carpaccio
100 g
Oksefilet i meget tynde skiver
|
---|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
25 g
Lagret cheddarost eller parmesanost i flager
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisé salat, brøndkarse og/eller skovsyre
|
---|
Hertil
Ristet brød
|
---|
Sådan gør du
Carpaccio
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere carpaccio som en del af en forretstallerken, eller en del af en tapas anretning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1687 kJ / 403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1095 kJ / 262 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 28,2 % | 18,2 g |
Fedt: | 71,1 % | 21 g |
Kulhydrat: | 0,7 % | 0,5 g |
