Cheesecake a la risalamande

Cheesecake a la risalamande

60+ min
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og lun bærsauce. Med denne risalamande cheesecake forener du 2 klassikere i en herlig mundfuld, som både smager af risalamande og cheesecake. Den har det hele - det sprøde, det bløde, det hvide og det røde - og det helt udefinerlige, som bare smager af jul.

Sådan gør du

Risalamande
  • Bring vand og ris i kog i en gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min. og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til.
  • Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til dagen efter.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Rør risengrød, vaniljekorn og sukker sammen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i og smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet.
Ristede mandler
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Læg mandlerne på fedtsugende papir.
Bund
  • Knus kiksene groft og bland dem sammen med 100 g af de ristede mandler og smørret.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af 2 springforme (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast og tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen i et jævnt lag.
  • Sæt bunden i køleskabet til den er kold - ca. 10 min.
Sådan samles Cheesecake a la risalamande
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.T ræk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad, i gryde eller i mikroovn - pas på den ikke bliver for varm, den skal kun lige smelte.
  • Rør flødeosten blød med lidt af risalamanden og vend den bløde flødeost i resten af risalamanden.
  • Afkøl husblassen med lidt af risalamanden. Vend forsigtigt resten af husblasblandingen og 200 g ristede mandler i risalamanden med flødeost - gem resten af mandlerne til pynt.
  • Fordel risalamandeblandingen på den afkølede bund i et jævnt lag.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne længere.
Ved servering
  • Drys kagen med ristede mandler og server lun kirsebærsauce og bær til.

Cheesecake ala risalamande kan med fordel laves dagen før. Så skal du kun bruge 7 blade husblas.

Energiindhold for hele retten:

30012 kJ / 7173 kcal

Næringsindhold pr. 100g

926 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 9,2 % 5 g
Kulhydrat: 25 % 13,6 g
Fedt: 65,8 % 16,5 g
Mere inspiration

Har du fået lyst til flere cheesecakes?

Julecheesecake
60+ min
Julecheesecake
(196)
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser

Risalamande
3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter Mælk
3 Vaniljestænger
4 spsk Sukker
½ liter Piskefløde
Ristede mandler
25 g Smør
350 g Grofthakkede, smuttede mandler
Bund
100 g Digestive kiks med fuldkorn
75 g Smør - smeltet
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
8 Blade husblas
200 g Flødeost
300 g Lun kirsebærsauce
150 g Friske hindbær og blåbær
Pynt
Ristede, grofthakkede smuttede mandler