Cheesecake
En skøn klassisk cheesecake med smag af citron og vanilje. Er du vild med cheesecake, så server denne skønhed næste gang. Cheesecaken er let og luftigt - og leder tankerne hen på forår, sommer og smagen af koldskål. Klassisk cheesecake med sprød kiksebund kan pyntes med både frugt, bær og spiselige blomster. Brug årstidens frugt og bær - så får du altid det mest smagfulde resultat. Du går ikke galt i byen med denne opskrift på klassisk cheesecake, der smager lige så godt, som den ser ud.
Ingredienser
Kiksebund
|
150 g
Smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Knuste digestive kiks
|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
|---|
Fromage
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
200 g
Flødeost
|
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
|
300 g
Friske bær, fx hindbær, blåbær, ribs og/eller brombær
|
|
|---|---|
|
Rød skovsyre eller citronmelisse
|
Sådan gør du
Kiksebund
Fromage
Sådan anretter du cheesecaken
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens lave denne cheesecake flere dage i forvejen. Opbevar den tildækket i køleskab og pynt kagen med friske bær lige inden servering.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1265 kJ / 302 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 22,3 g |
| Kulhydrat: | 22,7 g |
Se hvordan du laver påskecheesecake her. Påskecheesecake med lemoncurd, citron og vanilje. Påskecheesecaken smager af forår - og af et stykke mere...