Tikka masala

1 time
Arbejdstid: 45 min
Tikka masala

Tikka masala er en klassisk indisk kyllingeret fyldt med skønne krydderier. Denne opskrift bruger frisk ingefær og gurkemeje, som giver retten en dejlig dybde. Chicken tikka masala er et sikkert hit for hele familien – godt krydret, men ikke stærk. Nyd retten året rundt, når du har lyst til et lille kulinarisk eventyr til varmere himmelstrøg.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Marineret kylling

4 dl Yoghurt 10%
3 Store, knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Garam masala
500 g Kyllingefilet i mundrette stykker

Sauce

15 g Smør
2 spsk Fintrevet frisk gurkemejerod
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
4 spsk Koncentreret tomatpuré
4 spsk Finthakkede salte cashewnødder
2 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
2 spsk Grofthakkede salte cashewnødder
1 tsk Tørrede chiliflager

Tilbehør

3 dl Brune ris - koges
salat af 300 g Fintsnittet spidskål og
2 Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Rør yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala sammen og kom marinaden i en frysepose.
  • Kom kyllingestykkerne heri og massér marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min. - gerne længere.
  • Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og bag midt i ovnenca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sauce

  • Kom smør og gurkemeje på en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet.
  • Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min.
  • Rør bouillon, salt og de bagte kyllingestykker med marinade i. Varm saucen igennem og smag til.
  • Drys med cashewnødder og chiliflager og server med kogte ris og spidskålssalat.

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Det giver helt sikkert bonuspoint, hvis du serverer hjemmebagte nnanbrød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11175 kJ / 2671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,4 % 7,3 g
Fedt: 33,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 41,1 % 11,8 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chicken-tikka-masala/