Chicken tikka masala
1 time
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Chicken Tikka Masala er en indisk kyllingeret med masser af skønne krydderier. Denne opskrift chicken tikka masala er med frisk ingefær og gurkemeje. Chicken tikka masala er for hele familien. Retten er nemlig godt krydret, men ikke stærk. Server chicken tikka masala sommer eller vinter - man kan jo altid få lyst til at drømme sig til varmere, eksotiske himmelstrøg.
Ingredienser
Marineret kylling
4 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
3
Store, knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
500 g
Kyllingefilet i mundrette stykker
|
Sauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet frisk gurkemejerod
|
|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
4 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
4 spsk
Finthakkede salte cashewnødder
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2 spsk
Grofthakkede salte cashewnødder
|
|
---|---|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Tilbehør
3 dl
Brune ris - koges
|
|
---|---|
salat af 300 g
Fintsnittet spidskål og
|
|
2
Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)
|
Sådan gør du
Marineret kylling
Sauce
Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.
Det giver helt sikkert bonuspoint, hvis du serverer hjemmebagte nnanbrød til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11175 kJ / 2671 kcal
Næringsindhold pr. 100g
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 25,4 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 41,1 % | 10,1 g |
Fedt: | 33,5 % | 3,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
