Tikka masala
1 time
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Tikka masala er en klassisk indisk kyllingeret fyldt med skønne krydderier. Denne opskrift bruger frisk ingefær og gurkemeje, som giver retten en dejlig dybde. Chicken tikka masala er et sikkert hit for hele familien – godt krydret, men ikke stærk. Nyd retten året rundt, når du har lyst til et lille kulinarisk eventyr til varmere himmelstrøg.
Ingredienser
Marineret kylling
4 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
3
Store, knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
500 g
Kyllingefilet i mundrette stykker
|
Sauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet frisk gurkemejerod
|
|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
4 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
4 spsk
Finthakkede salte cashewnødder
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2 spsk
Grofthakkede salte cashewnødder
|
|
---|---|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Tilbehør
3 dl
Brune ris - koges
|
|
---|---|
salat af 300 g
Fintsnittet spidskål og
|
|
2
Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)
|
Sådan gør du
Marineret kylling
Sauce
Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.
Det giver helt sikkert bonuspoint, hvis du serverer hjemmebagte nnanbrød til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11175 kJ / 2671 kcal
Næringsindhold pr. 100g
490 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 25,4 % | 7,3 g |
Fedt: | 33,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 41,1 % | 11,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
