Chicken tikka masala

1 time
Arbejdstid: 45 min
Chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala er en indisk kyllingeret med masser af skønne krydderier. Denne opskrift chicken tikka masala er med frisk ingefær og gurkemeje. Chicken tikka masala er for hele familien. Retten er nemlig godt krydret, men ikke stærk. Server chicken tikka masala sommer eller vinter - man kan jo altid få lyst til at drømme sig til varmere, eksotiske himmelstrøg.

Ingredienser

Marineret kylling

4 dl Yoghurt 10%
3 Store, knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Garam masala
500 g Kyllingefilet i mundrette stykker

Sauce

15 g Smør
2 spsk Fintrevet frisk gurkemejerod
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
4 spsk Koncentreret tomatpuré
4 spsk Finthakkede salte cashewnødder
2 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
2 spsk Grofthakkede salte cashewnødder
1 tsk Tørrede chiliflager

Tilbehør

3 dl Brune ris - koges
salat af 300 g Fintsnittet spidskål og
2 Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)

Sådan gør du

Marineret kylling

  • Rør yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala sammen og kom marinaden i en frysepose.
  • Kom kyllingestykkerne heri og massér marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min. - gerne længere.
  • Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og bag midt i ovnenca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sauce

  • Kom smør og gurkemeje på en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet.
  • Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min.
  • Rør bouillon, salt og de bagte kyllingestykker med marinade i. Varm saucen igennem og smag til.
  • Drys med cashewnødder og chiliflager og server med kogte ris og spidskålssalat.

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Det giver helt sikkert bonuspoint, hvis du serverer hjemmebagte nnanbrød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11175 kJ / 2671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,4 % 6,2 g
Kulhydrat: 41,1 % 10,1 g
Fedt: 33,5 % 3,8 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

https://www.arla.dk/opskrifter/chicken-tikka-masala/