Citrontærte med marengs

1 time
Fryseegnet
Citrontærte med marengs

Citrontærte - en fransk klassiker: Tarte au citron. Denne citrontærte er frisk og lækker med en sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og et gavmildt lag marengs på toppen. Den perfekte blanding af sødt og syrligt. Få vores bedste opskrift på tarte au citron, og server den som dessert eller til en kop kaffe🍋🍋🍋

Ingredienser

Dej

175 g Hvedemel
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør
1 spsk Vand

Citroncreme

5 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
3 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
100 g Blødt smør i mindre stykker

Marengs

2 Æggehvider
4 spsk Sukker
½ tsk Friskpresset citronsaft eller eddike

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen i 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Citroncreme

  • Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (som tåler varme – gerne metal eller glas). Rør æg og sukker i.
  • Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig – og skålen lyder hul. Tag skålen af varmen.
  • Pisk straks smørklatterne i en efter en – tilsæt først en ny smørklat, når den forrige er pisket ind i cremen.
  • Hæld citroncremen i den forbagte bund. Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225°- traditionel ovn.
  • Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt færdig, selvom cremen stadig er meget blød.
  • Lad tærten køle af i formen, på en bagerist. Tag først citrontærten ud af formen, når den er kølet helt af.

Marengs

  • Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs - til sukkeret er opløst, det tager ca. 5 min.
  • Fordel marengsen på tærten med en dejskraber.
  • Brænd marengsen let med en gasbrænder og pynt tærten.

Tærten kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13486 kJ / 3223 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1484 kJ / 355 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,2 % 4,6 g
Kulhydrat: 45 % 39,3 g
Fedt: 49,8 % 20 g
https://www.arla.dk/opskrifter/citrontarte-med-marengs/