Citrontærte med marengs
1 time
Fryseegnet
•

Citrontærte - en fransk klassiker: Tarte au citron. Denne citrontærte er frisk og lækker med en sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og et gavmildt lag marengs på toppen. Den perfekte blanding af sødt og syrligt. Få vores bedste opskrift på tarte au citron, og server den som dessert eller til en kop kaffe🍋🍋🍋
Ingredienser
Dej
175 g
Hvedemel
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1 spsk
Vand
|
Citroncreme
5 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Blødt smør i mindre stykker
|
Marengs
2
Æggehvider
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft eller eddike
|
Sådan gør du
Dej
Citroncreme
Marengs
Tærten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13486 kJ / 3223 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1484 kJ / 355 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 5,2 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 45 % | 39,3 g |
Fedt: | 49,8 % | 20 g |
