Dubai chokolade cheesecake
4 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Har du hørt om Dubai chokolade? Mælkechokolade fyldt med blød pistaciecreme og sprødstegt kadayif, som er fine, sprøde tråde af filodej. Her får du opskriften på en festlig cheesecake inspireret af den luksuriøse Dubai chokoladebar. En knasende bund med kadayif og pistacie, ostecreme smagt til med citron og vanilje og en smuk mønstret top med mælkechokoladeganache.
Ingredienser
Kadayif bund
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Finthakket kadayif dej
|
|
|
5 spsk
Pistaciecreme
|
|
|
1 tsk
Tahin
|
Ostefyld
|
200 g
Flødeost naturel
|
|
|---|---|
|
3½ dl
Piskefløde
|
|
|
1 tsk
Vaniljepasta eller kornene fra 1 stang
|
|
|
75 g
Flormelis
|
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
Chokoladeganache
|
150 g
Mælkechokolade
|
|
|---|---|
|
¾ dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Pistaciecreme
|
|
|---|---|
|
½ dl
Hakkede pistacienødder
|
Sådan gør du
Kadayif bund
Ostefyld
Chokoladeganache
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du ikke kadayif, kan du sagtens lave en klassisk kiksebund af digestive kiks og smeltet smør.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1618 kJ / 387 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 4,7 g |
| Fedt: | 27,7 g |
| Kulhydrat: | 30,2 g |