Espresso martini dessert
Espresso martini dessert med cheesecake-creme er en lækker og festlig dessert for chokoladeelskere. Der er ingen martini i desserten - navnet har den fået fra de flotte glas, den serveres i. Brownien vædes med espresso og pyntes med 3 kaffebønner på toppen, en gammel italiensk tradition, der giver drinken sit elegante udtryk og er blevet dens signatur.
Ingredienser
Brownie
|
250 g
Smør
|
|
|---|---|
|
150 g
Mørk chokolade i små stykker
|
|
|
4
Æg
|
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
|
200 g
Hakkede valnødder
|
Cheesecake-creme
|
1
Vaniljestang
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
|
300 g
Flødeost naturel
|
|
|
1
Citron (usprøjtet)
|
|
|
1 knivspids
Salt
|
|
|
3 dl
Piskefløde
|
|
2 dl
Stærk kaffe
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
God kakaopulver
|
|
|
Evt. ½ tsk
Sølv- eller guldstøv
|
|
|
18
Kaffebønner
|
Sådan gør du
Brownie
Cheesecake-creme
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bryder du dig ikke om kaffe, kan brownien vædes med friskpresset appelsinjuice eller lidt spiritus, fx mørk rom, kahlua eller portvin. Du kan også helt undlade at væde kagen.
Desserten kan laves dagen før og stilles på køl, men vent med at drysse med kakao til umiddelbart før servering. Tag også desserterne ud ½-1 time før servering, så de ikke serveres køleskabskolde.
Næringsindhold
Energiindhold:
32703 kJ / 7816 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 34,5 g |
| Protein: | 105,3 g |
| Fedt: | 591,2 g |
| Kulhydrat: | 531,7 g |