Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter
45 min
•
Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.
Ingredienser
Ristede kikærter
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Røget paprika
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
15 g
Smør
|
Auberginegryde
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
|
|
|
2
Fennikler i både (ca. 500 g)
|
|
|
2
Løg i både (ca. 150 g)
|
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
|
2 stilke
Frisk timian
|
|
|
4 dl
Vand
|
|
|
1 dl
Æblejuice
|
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
Sådan gør du
Ristede kikærter
Auberginegryde
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
406 kJ / 97 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 3 g |
| Fedt: | 3,2 g |
| Kulhydrat: | 13,9 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.