Flæskesteg med sprød svær
&format=webp)
Flæskesteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift på sprød flæskesteg i ovn og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte flæskesteg med sprød svær. Tilberedning af flæskesteg er ikke svært at lære, men det kræver at man gør forsøget. Har du flæskesteg til overs kan du bruge det til pålæg, biksemad eller flæskestegssandwich.

Ingredienser
Flæskesteg med sprød svær
1½ kg Flæskesteg - grisekam med ridset svær | |
---|---|
2 tsk Fint salt | |
Ca. ½ liter Kogende vand |
Sådan gør du
Sådan laver du en flæskesteg med sprød svær
Saftigt kød opnås ved at bruge et stegetermometer. Sørg for at stegetermometrets spids sidder midt i stegen. Hold øje med kernetemperaturen. Når den er 55°, skal du tjekke om sværen er sprød. Er sværen sprød, fortsættes stegningen til kernetemperaturen er 65°. Er kernetemperaturen på 65°, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.
Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.
Spørgsmål og svar: Spørgsmål om flæskesteg
Er du klar til at lave den perfekte flæskesteg med sprød svær? Vores spørgsmål og svar-sektion giver dig de svar, du har brug for til at få perfekte resultater og en fantastisk oplevelse hver gang. Uanset om du har spørgsmål om ridser i sværen eller den bedste hviletid, står vi klar til at hjælpe.
Hvor meget salt skal jeg bruge?
Hvorfor skal flæskestegen hvile før servering?
Hvorfor skal flæskestegen først steges med sværen nedad?
Hvorfor er det vigtigt at sværen ligger vandret under stegning?
Hvordan ved jeg om sværen er ridset korrekt, og hvor dybt skal jeg ridse den?
Hvad er den ideelle kernetemperatur for flæskesteg?
Hvordan sikrer jeg en sprød svær på flæskestegen?
Hvordan tilbereder jeg flæskestegen korrekt i ovnen?
Hvordan opbevarer jeg rester af flæskesteg?
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15078 kJ / 3604 kcal
Næringsindhold pr. 100g
749 kJ / 179 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,6 % | 14,4 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 67,4 % | 13,6 g |
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.