Flødebolledessert med jordbær
15 min
•
Flødebolledessert med jordbær - nem og vanvittig lækker. Denne flødebolledessert med jordbær kan bikses sammen på under 15 min og smager som en drøm. Flødebolledesserten er festlig og kan serveres i et stort fad eller portionsanrettes i små glas. Bunden består af knuste kiks, herpå 'smashed' flødeboller toppet med flødeskum og masser af friske jordbær. Prøv denne flødebolledessert næste gang du vil imponere, men det samtidig gerne må gå lidt tjept i køkkenet.
Ingredienser
Flødebolledessert med jordbær
100 g
Knuste saltkiks, fx Tuc
|
|
---|---|
12
Flødeboller
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
500 g
Rensede jordbær
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Flødebolledessert med jordbær
Erstat de salte kiks med andre kiks, fx Bastogne eller Digestive. Flødebolledesserten kan også serveres på en bund af knuste makroner. Jordbær kan erstattes med andre friske bær eller frugter - alt efter sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16681 kJ / 3987 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1135 kJ / 271 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 3,6 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 38,4 % | 25,7 g |
Fedt: | 58 % | 17,8 g |
Relateret video
Flødebolledessert med jordbær