Flødebolledessert med jordbær

Flødebolledessert med jordbær

15 min
Flødebolledessert med jordbær - nem og vanvittig lækker. Denne flødebolledessert med jordbær kan bikses sammen på under 15 min og smager som en drøm. Flødebolledesserten er festlig og kan serveres i et stort fad eller portionsanrettes i små glas. Bunden består af knuste kiks, herpå 'smashed' flødeboller toppet med flødeskum og masser af friske jordbær. Prøv denne flødebolledessert næste gang du vil imponere, men det samtidig gerne må gå lidt tjept i køkkenet.
https://www.arla.dk/opskrifter/flodebolledessert-med-jordbar/

Sådan gør du

Flødebolledessert med jordbær
  • Fordel de knuste kiks i et fad. Tryk flødebollerne let ned i kiksebunden.
  • Hæld fløden i en skål, tilsæt vanilje og pisk blandingen til et let skum.
  • Fordel vaniljeskummet oven på flødebollerne.
  • Halver jordbærrene eller skær dem i kvarte - alt efter størrelse.
  • Læg jordbærrene oven på vaniljeskummet, pynt med mynte og server.

Erstat de salte kiks med andre kiks, fx Bastogne eller Digestive. Flødebolledesserten kan også serveres på en bund af knuste makroner. Jordbær kan erstattes med andre friske bær eller frugter - alt efter sæson.

Energiindhold for hele retten:

16681 kJ / 3987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1135 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 3,6 % 2,4 g
Kulhydrat: 38,4 % 25,7 g
Fedt: 58 % 17,8 g
Relateret video
Flødebolledessert med jordbær

Ingredienser

Flødebolledessert med jordbær
100 g Knuste saltkiks, fx Tuc
12 Flødeboller
½ liter Piskefløde
1 spsk Vaniljesukker
500 g Rensede jordbær
Pynt
Mynteblade