3 nemme småkager med ...
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Småkager på den virkelig nemme måde! Lav én stor portion grunddej - del den i 3 og kom forskelligt fyld i den nemme småkagedej. Rul stænger med forskelligt fyld, opbevar dem på køl og bag småkagerne løbende. Nemme småkager, der smager virkelig godt - og så har du 3 slags nybagte småkager hver dag. Voila...!
Ingredienser
Småkagedej
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
---|---|
150 g
Flormelis
|
|
300 g
Koldt smør
|
|
2 spsk
Sammenpisket æg (ca. spsk)
|
...chokolade og ingefær
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket sød syltet ingefær
|
...appelsin og kanel
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
½ tsk
Stødt kanel
|
...paranødder og tranebær
50 g
Finthakkede paranødder (tag 2 spsk fra til pynt)
|
|
---|---|
3 spsk
Grofthakkede tørrede tranebær
|
|
¼ tsk
Stødt kardemomme
|
Sådan gør du
Småkagedej
Bag de nemme småkager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Læg de rå dejruller tildækket i køleskabet og bag småkagerne efterhånden som de skal spises. Dejen kan opbevares 2-3 uger i køleskabet.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2010 kJ / 480 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 4,4 g |
Fedt: | 32,4 g |
Kulhydrat: | 43,3 g |
