Frikadeller med sauce og kartofler
45 min
Fryseegnet
•
Verdens bedste frikadeller er dem som mormor lavede! Gammeldags opskrift på frikadeller med kartofler og opbagt brun sovs - lige som mormor lavede det. Supplér de lækre frikadeller med tilbehør af grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder.
Ingredienser
Frikadeller
|
300 g
Hakket grisekød
|
|
|---|---|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
1 spsk
Fintrevet løg
|
|
|
1
Æg
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Mormors brune sauce
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
4 dl
Mælk eller bouillon
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Kulør
|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte kartofler
|
|
|---|---|
|
600 g
Letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder
|
Sådan gør du
Frikadeller
"Mormors" brune sauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Frikadellerne kan fryses. Lun den inden serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
306 kJ / 73 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 4,8 g |
| Fedt: | 1,7 g |
| Kulhydrat: | 9,5 g |
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.