Fuldkornspizza med serranoskinke og rosmarin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Ingredienser

Antal portioner

Bund

  • 10 g gær
  • 1¼ dl koldt vand
  • 1 tsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 50 g hindbær

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen i ca. 5 min til den er elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Lad en plade blive godt varm i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund pizzabund (ca. 35 cm i diameter) og læg den på bagepapir. Smør tomatsaucen på bunden og fordel skinke og rosmarin herpå. Læg osten i små bunker. Træk pizzaen over på den varme bageplade og bag den midt i ovnen - til bunden er sprød og gylden.

Fordel hindbær på den varme pizza og pynt med rosmarinkviste. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: