Græskarmuffins

1 time
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Græskarmuffins

Græskarmuffins med den bedste flødeostefrosting - et oplagt valg til kagebordet, når det er sæson for græskar. Græskarmuffins er med revet rå hokkaido græskar, hvilket er super nemt i køkkenet, når græskarret kun skal vaskes og rives. Opskriften på græskarmuffins er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen. Disse muffins er nemme at dele ud af eller at tage med på en tur i det fri. Bag græskarmuffins og pynt med frosting, citronglasur eller et drys flormelis. En kage der smager og dufter af efterår.

Ingredienser

Græskarmuffins

100 g Blødt smør
2½ dl Brun farin (ca. 150 g)
2 Æg
2½ dl Hvedemel (ca. 150 g)
2 tsk Stødt kanel
2 tsk Bagepulver
1 dl Revet æbler (ca. 50 g)
3 dl Groftrevet græskar, fx hokkaido (ca. 150 g)

Flødeostcreme

100 g Stuetempereret smør
150 g Flormelis (ca. ¾ dl)
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Stuetempereret flødeost

Pynt

Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Græskarmuffins

  • Pisk smør, farin og æg godt sammen.
  • Rør hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen.
  • Kom æble og græskar i dejen og fordel den i 9 mellemstore muffinsforme (ca. ¾ dl i hver). Bag dem midt i ovnen ca. 20 min ved 200° - traditionel ovn. Afkøl dem på en bagerist.

Flødeostcreme

  • Pisk smør, flormelis og citronskal godt sammen til en ensartet, hvid og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen kan blive for flydende.

Du kan erstatte græskar med gulerod, squash eller æble - eller en blanding heraf. Husk at presse væden ud, hvis du bruger squash. I stedet for flødeostcreme kan muffinsene pyntes med citronglasur eller et drys flormelis.

Muffinsene kan fryses uden flødeostcreme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16240 kJ / 3881 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1389 kJ / 332 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4 % 3,3 g
Kulhydrat: 44,5 % 36,4 g
Fedt: 51,5 % 19,3 g
Relateret video Græskarmuffins

Nemme lækre krydrede græskarmuffins... eller gulerodsmuffins, squashmuffins, æblemuffins - du bestemmer! Græskar kan nemlig nemt skiftes ud med gulerod, squash eller æble - eller du kan blande flere slags grønt. Opskriften er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarmuffins/