Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat

Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat

30 min
Lækre bøffer fra grillen, en farverig bønnesalat og som prikken over i'et en kold bearnaisedip. Grillmad når det er bedst!
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-morbradboffer-med-parmaskinke-og-edamame-bonnesalat/

Sådan gør du

Bearnaisedip
  • Rør yoghurt, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag til og stil bearnaisedippen tildækket i køleskabet til serveringen.
Grillede mørbradbøffer
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Skær mørbraden i 8 lige tykke bøffer og tryk dem lidt flade.
  • Del skinken i 8 strimler og læg en strimmel rundt om kanten af hver bøf.
  • Drys med salt og peber og grill bøfferne 8-10 min. til de lige er gennemstegte.
Edamame-bønnesalat
  • Vend imens alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra salatbladene.
  • Smag til og anret edamame-bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
Servering af grillede mørbradbøffer
  • Server de varme mørbradbøffer sammen med edamame-bønnesalat, bearnaisedip, lunt grillet brød og citron.

I stedet for at grille mørbradbøfferne, kan du bruge en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du stege i gyldent smør - steg ved kraftig til jævn varme. Du kan lave bearnaisedippen af cremefraiche 38%. Pisk evt. cremefraichen til et fast skum, inden du tilsætter de øvrige ingredienser.

Energiindhold for hele retten:

9185 kJ / 2195 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 35,6 % 9,5 g
Kulhydrat: 32,2 % 8,6 g
Fedt: 32,2 % 3,9 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Bearnaisedip
2½ dl Græsk yoghurt
1 Æggeblomme
2 spsk Finthakkede estragonblade
½ spsk Bearnaiseessens
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grillede mørbradbøffer
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
4 skiver Parmaskinke (ca. 50 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Edamame-bønnesalat
400 g Dampede grønne bønner
250 g Dampede edamamebønner
1 Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
1 dl Fintklippet purløg
2 tsk Olivenolie
1¼ tsk Groft salt
100 g Rensede babysalatblade
Tilbehør
250 g Grillet landbrød i skiver
½ Citron (usprøjtet) i både