Vegetar burger
45 min

Har du lyst til en saftig vegetar burger? Vi har udviklet en lækker vegetarisk burgerbøf med bl.a. quinoa, hirse og mozzarella. Quinoabøffen steges sprød. lægges på salatblade og kryddermayonnaise og toppes med en frisk tomatsalsa med rødløg. Her har du opskriften på en uimodståelig vegetar burger med masser af smag, der tilfredsstiller alle sanser.
Se den version
klassiske

Ingredienser
4 personer
Tomatsalsa
600 g Blommetomater i små tern | |
---|---|
1 tsk Groft salt | |
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g) | |
2 spsk Æbleeddike | |
1 tsk Sukker |
Quinoabøffer
175 g Quinoa (ca. 2 dl) | |
---|---|
4 dl Vand | |
½ tsk Groft salt | |
3 Æg | |
50 g Havregryn | |
75 g Mozzarellaost i tern | |
1 Lille finthakket fed hvidløg | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
25 g Smør |
Burgere - 4 stk.
4 Burgerboller, fx briocheboller | |
---|---|
2 dl Krydret mayonnaise | |
100 g Salatost i tern | |
8 blade Skyllet hjertesalat |
Sådan gør du
Tomatsalsa
Quinoabøffer
Burgere
Bedømmelse
Om vinteren, når der ikke er sæson for tomater, kan du bruge en coleslaw i stedet for tomatsalsaen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15488 kJ / 3702 kcal
Næringsindhold pr. 100g
680 kJ / 163 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 11 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 28,2 % | 11,3 g |
Fedt: | 60,8 % | 11,2 g |