Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø
&format=webp) 
    En smuk og delikat grøntsagsfrikassé fyldt med sprøde grøntsager. På toppen er der et drys af ristede, sprøde fennikelfrø, som lige giver det ekstra pift. Grøntsagsfrikasséen er lidt fin og festlig, så vil du servere vegetarmad for dine gæster, er den et godt bud. Skal du have en enkelt vegetar eller to på besøg, kan du også lave grøntsagsfrikassén og så supplere med kogt kyllingekød i retten, til dem som gerne vil spise kød. Det er nemt, at du kan lave næsten det samme til alle.
Ingredienser
Grøntsagsfrikassé
| 
                                            
                                                    3 dl
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    5
                                                Stilke fra bredbladet persille eller 2 stilke løvstikke
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    400 g
                                                Små kartofler
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Flækkede, små gulerødder, gerne med top
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Små runde skalotteløg (ca. g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Radiser, hele og halve - gerne med top
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Flækkede slikærter
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Edamamebønner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Topping
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Fennikelfrø
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                Friske løvstikkeblade eller persilleblade, revet i grove stykker
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    
                                                Durumbrød
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Grøntsagsfrikassé
Drys
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for et drys af fennikelfrø, kan du bruge ristde frø af spidskommen eller rå dildfrø. Eller du kan servere et drys af hakkede, salte mandler. Du kan skifte madlavningsfløde 8% ud med 15% eller med piskefløde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
453 kJ / 108 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g | 
| Protein: | 3,1 g | 
| Fedt: | 5,5 g | 
| Kulhydrat: | 11,6 g | 
 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    