Pizza med kylling og pesto

2 timer 5 min
Arbejdstid: 35 min
Pizza med kylling og pesto

Pizza med kylling, pesto og broccoli - prøv denne nye opskrift på en anderledes pizza med en lækker, sprød fuldkornsbund.

Ingredienser

Pizzadej

10 g Gær
3 dl Koldt vand
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
125 g Fuldkornsdurummel
250 g Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)

Kogning af kylling

5 dl Vand
½ tsk Groft salt
350 g Kyllingefilet

Topping

200 g Groftrevet lagret cheddarost
100 g Broccoli buketter i tynde skiver
2 spsk Pinjekerner
4 spsk Basilikumpesto
2 tsk Tørret oregano

Sådan gør du

Pizzadej

  • Rør gær og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig.
  • Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.

Kogning af kylling

  • Bring vand og salt i kog og kog kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tag kyllingestykkerne op af vandet og lad dem afkøle på en tallerken.
  • Flå kyllingefileterne i mindre stykker med to gafler.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen ved 250° - traditionel ovn.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir.
  • Læg halvdelen af osten på de ubagte bunde og fordel kylling og broccoli herpå.
  • Fordel den resterende ost over fyldet, drys med pinjekerner og træk pizzaen med bagepapiret over på en varm bageplade.
  • Bag en pizza ad gangen midt i ovnen til bunden er sprød og gylden ved 250° - traditionel ovn i ca. 10 minutter Fordel pesto og oregano på de bagte pizzaer og server straks.

Du kan med fordel bage pizzaerne på en bagesten. Stil bagestenen i ovnen ca. 1 time før pizzaerne skal bages, så stenen bliver godt varm.

Lav dejen til pizzabundene dagen før og lad den koldhæve i køleskabet natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13424 kJ / 3208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

692 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 23,3 % 9,5 g
Kulhydrat: 34,3 % 14 g
Fedt: 42,4 % 7,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-kylling-og-pesto/