Pizza med kylling og pesto

Pizza med kylling og pesto

60+ min
Pizza med kylling, pesto og broccoli - en ny og anderledes pizza med en lækker, sprød fuldkornsbund.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-kylling-og-pesto/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Pizzadej
  • Rør gær og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig.
  • Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
Kogning af kylling
  • Bring vand og salt i kog og kog kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tag kyllingestykkerne op af vandet og lad dem afkøle på en tallerken.
  • Flå kyllingefileterne i mindre stykker med to gafler.
Topping
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir.
  • Læg halvdelen af osten på de ubagte bunde og fordel kylling og broccoli herpå.
  • Fordel den resterende ost over fyldet, drys med pinjekerner og træk pizzaen med bagepapiret over på en varm bageplade.
  • Bag en pizza ad gangen midt i ovnen til bunden er sprød og gylden.
  • Fordel pesto og oregano på de bagte pizzaer og server straks.

Du kan med fordel bage pizzaerne på en bagesten. Stil bagestenen i ovnen ca. 1 time før pizzaerne skal bages, så stenen bliver godt varm.

Lav dejen til pizzabundene dagen før og lad den koldhæve i køleskabet natten over.

Energiindhold for hele retten:

13427 kJ / 3209 kcal

Næringsindhold pr. 100g

692 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 23,3 % 9,5 g
Kulhydrat: 34,2 % 14 g
Fedt: 42,5 % 7,9 g
Mere inspiration

Lav evt. en hjemmelavet pesto i stedet for at købe en færdig.

Pesto
45 min
Pesto
(160)

Ingredienser

Pizzadej
10 g Gær
3 dl Koldt vand
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
125 g Fuldkornsdurummel
250 g Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
Kogning af kylling
5 dl Vand
½ tsk Groft salt
350 g Kyllingefilet
Topping
200 g Groftrevet lagret cheddar, fx lagret cheddarost
100 g Broccoli buketter i tynde skiver
2 spsk Pinjekerner
4 spsk Basilikumpesto
2 tsk Tørret oregano