Guldlagkage med rysteribs
2 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
Guldlagkagen er en rigtig klassiker i Karolines Køkkken. Lagkagen har en skøn kontrast mellem de bløde kagebunde og den sprøde, porøse marengs. Lagkagen er lagt sammen med flødeskum - og vi serverer guldlagkagen med forfriskende rysteribs - smukke, røde og syrlige bær som passer perfekt til lækre guldlagkage.
Ingredienser
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
|---|---|
|
5 spsk
Rasp
|
Lagkagebunde
|
4
Æggeblommer
|
|
|---|---|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
50 g
Smør - smeltet
|
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
Marengs
|
4
Æggehvider
|
|
|---|---|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
Rysteribs
|
300 g
Ribs
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Sukker
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|---|
Sådan gør du
Lagkagebunde
Marengs
Rysteribs
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Guldlagkagen kan stå et par timer i køleskabet inden servering.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1099 kJ / 263 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 3,6 g |
| Fedt: | 13,4 g |
| Kulhydrat: | 31,9 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.