Guldlagkage med rysteribs

2 timer
Arbejdstid: 50 min
Guldlagkage med rysteribs

Guldlagkagen er en rigtig klassiker i Karolines Køkkken. Lagkagen har en skøn kontrast mellem de bløde kagebunde og den sprøde, porøse marengs. Lagkagen er lagt sammen med flødeskum - og vi serverer guldlagkagen med forfriskende rysteribs - smukke, røde og syrlige bær som passer perfekt til lækre guldlagkage.

Ingredienser

25 g Smør - smeltet
5 spsk Rasp

Lagkagebunde

4 Æggeblommer
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
50 g Smør - smeltet
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
2 tsk Bagepulver

Marengs

4 Æggehvider
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)

Rysteribs

300 g Ribs
4 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde

Sådan gør du

  • Pensl 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) med smør og drys med rasp.

Lagkagebunde

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Hæld kagedejen i formene.

Marengs

  • Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje.
  • Fordel forsigtigt marengsen på den rå kagedej.
  • Bag bundene midt i ovnen ca. 45 min. ved 150° - traditionel ovn505. Lad bundene køle af, på en bagerist, i formene.

Rysteribs

  • Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel).
  • Kom ribs og sukker lagvis i en frysepose. Ryst bærrene, så sukkeret fordeler sig.
  • Stil ribsene på køkkenbordet i mindst 1 time - ryst af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og læg de 2 afkølede bunde sammen om flødeskummet. Server guldlagkagen med rysteribs.

Guldlagkagen kan stå et par timer i køleskabet inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14714 kJ / 3517 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1100 kJ / 263 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,5 % 3,6 g
Kulhydrat: 49,3 % 31,9 g
Fedt: 45,2 % 13,4 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/guldlagkage-med-rysteribs/