Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

45 min
Fryseegnet
Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

Gulerodskage med dadler og skyr-frosting - helt uden tilsat sukker. Denne svampede gulerodskage er sødet med dadler og banan - og gulerodskagen er et godt eksempel på, at man ikke behøver ty til sukkerholdige sager selvom sukkertrangen melder sig.

Ingredienser

Gulerodskage

2 Bananer (ca. 200 g)
15 Bløde dadler uden sten
3 Æg
½ dl Skyr med vanilje
3 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk Rapsolie
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt kanel
½ tsk Groft salt

Skyr-topping

200 g Flødeost
2 dl Skyr med vanilje
2 spsk Flydende honning
1 tsk Citronskal (usprøjtet)

Pynt

Spiselige blomster, fx hornvioler

Sådan gør du

Gulerodskage

  • Blend bananer, dadler, æg og skyr, fx med en stavblender, til en jævn blanding - der må gerne være mindre stykker af dadlerne.
  • Kom blandingen i en skål og vend gulerødder og rapsolie heri.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.

Skyr-frosting

  • Pisk flødeost, skyr og de øvrige ingredienser sammen - pas på ikke at piske for længe.
  • Kom skyr-frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Anretning

  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Sprøjt rosetter af frostingen på kagen, pynt med blomster og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10117 kJ / 2418 kcal

Næringsindhold pr. 100g

729 kJ / 174 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 56,4 % 24,2 g
Fedt: 30,9 % 6,1 g
Relateret video Sådan laver du Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

I denne video vil jeg vise, hvor nemt det er at lave nogle lækre havregrynskugler uden tilsat sukker. Men jeg advarer dig; de er altså vanedannende Ingredienser: 1 dl mandler 200 g dadler, udstenede 1 dl havregryn 1 dl kokosmel 1 spsk. cacaopulver Ca. 1 spsk. appelsinjuice Ekstra kokosmel til at vende havregrynskuglerne i.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodskage-med-dadler-og-skyr-frosting/