Gulerodssuppe med sprøde kikærter
45 min
•
&format=webp)
Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.
Ingredienser
Sprøde kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Gulerodssuppe
15 g
Smør
|
|
---|---|
10
Gulerødder i mindre stykker (ca. 750 g)
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
---|
Granatæblekerner
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Sprøde kikærter
Gulerodssuppe
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan pynte med bredbladet persille i stedet for koriander.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
282 kJ / 67 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 2,4 g |
Fedt: | 2,2 g |
Kulhydrat: | 9,4 g |
Relateret video
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet?
Sådan får du nemt kernerne ud af et granatæble.
