Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a. majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.
Ingredienser
4
Skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
2
Majskolber (ca. 500 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Cherrytomater i kvarte (ca. g)
|
|
1
Avocado i lange strimler (ca. 150 g)
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
½ tsk
Havsalt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du bage kartoflerne ved varmluft, kan du bage dem sammen med noget andet, fx havregrynsbrød, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn.
I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerner, eller fra dåse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9924 kJ / 2372 kcal
Næringsindhold pr. 100g
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 19,8 % | 4,7 g |
Fedt: | 26,5 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 53,7 % | 12,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
