Havregrynsbrød
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet. Det flettede havregrynsbrød ser vældig flot ud, men det er nemt at lave. Havregrynsbrødet vil også gøre sig godt på et brunch- eller buffetbord.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
1 dl
Yoghurt naturel
|
|
50 g
Gær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
100 g
Grovvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
|
|
700 g
Hvedemel
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Grovvalsede havregryn
|
---|
Sådan gør du
Havregrynsbrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du bager brødet ved varmluft, kan du bage det sammen med noget andet, fx fiskelasagne, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn. Ca. ½ time ved 175° - varmluft ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14583 kJ / 3485 kcal
Næringsindhold pr. 100g
992 kJ / 237 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 11,9 % | 7 g |
Fedt: | 17,8 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 41 g |
