Hotdog

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Hotdog

Her løfter vi hotdog’en til nye højder! Med hjemmebagte brød, hjemmerørt remoulade, syltede sennepskorn og hjemmelavede ristede løg. Det hele samlet i én uimodståelig mundfuld. Du kan lave alle elementerne til dine hotdogs selv eller du kan udvælge et par stykker - de hjemmebagte brød og ristede løg gør den største smagsforskel.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Hotdogbrød

20 g Smør
3 dl Mælk
25 g Gær
2 tsk Groft salt
200 g Hytteost
150 g Revet squash
150 g Fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
450 g Hvedemel (ca. 7¾ dl)
1 Sammenpisket æg - til pensling
3 spsk Sesamfrø

Syltede sennepsfrø

4 spsk Sennepsfrø (ca. 25 g)
½ dl Æbleeddike
1 spsk Sukker

Ristede løg

½ liter Smagsneutral olie
3 Løg i meget tynde ringe
1 dl Hvedemel
3 g Fint salt

Server med fx

12 Wienerpølser stegte eller grillede
Ketchup, sennep og remoulade
Syltede rødløg eller syltede agurk
Finthakkede løg og evt. karse

Sådan gør du

Hotdogbrød

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til aflange hotdogbrød (ca. 18 cm).
  • Læg dem på 2 plader med bagepapir, pensl med æg og drys med sesam. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Bag hotdogbrødene i ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Syltede sennepsfrø

  • Kom sennepsfrø, eddike og sukker i en lille gryde og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
  • Lad de syltede sennepskorn køle lidt af.

Ristede løg

  • Varm olien op i en stor gryde (ca. 3 L) ved jævn varme. Stik skaftet på en trægrydeske ned i olien, bruser det omkring den, har olien den rette temperatur (ca. 180°).
  • Vend en lille håndfuld løgringe i hvedemel, ryst overskydende mel af og fritér dem i olien i 2-5 min. - eller til de er lysebrune.
  • Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt fint salt. Gentag med resten.
  • Server de lune hotdogbrød med varme pølser, dit favorit-tilbehør, syltede sennepskorn og ristede løg.

Næringsindhold

Energiindhold:

47988 kJ / 11469 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 55,3 g
Protein: 202 g
Fedt: 924,4 g
Kulhydrat: 608,9 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hotdog/