Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

9 timer
Arbejdstid: 40 min
Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

En saftig, smuk og lækker hvid pizza med hytteost, asparges og rejer krydret med chili, citron og olivenolie.....mums!

Ingredienser

Pizzabunde

10 g Gær
2½ dl Vand
2 tsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
100 g Fuldkornshvedemel, fx spelt (ca. 1¾ dl)
250 g Hvedemel, fx tipo 00 (ca. 4½ dl)

Krydrede rejer

200 g Kogte tigerrejer med halevifte
2 tsk Olivenolie
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
300 g Flækkede grønne asparges
½ tsk Groft salt
450 g Hytteost
200 g Revet mozzarellaost
1 Fintstrimlet grøn squash (ca. 250 g)
50 g Rensede babysalatblade

Sådan gør du

Pizzabunde

  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.

Krydrede rejer

  • Dup rejerne tørre og vend dem med olie, chili, citronskal og -saft.
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til 2 aflange pizzabunde (a ca. 28 x 40 cm). Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Træk pizzabundene over på de varme bageplader - klip papiret til, så der ikke stikker noget ud under bundene (det kan brænde, når du griller).
  • Bag pizzabundene øverst og nederst i ovnen 10-12 min. ved 250° - varmluft.
  • Tag efter 10-12 min. pizzabundene ud - skru ovnen over på grill.
  • Vend aspargesene med salt.
  • Tryk pizzabundene ned, hvis de er hævet op.
  • Fordel hytteost, mozzarella, asparges og de krydrede rejer på pizzabundene og grill en pizza ad gangen, øverst i ovnen.
  • Pynt pizzaerne med lidt squashstrimler og salatblade og server resten ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10478 kJ / 2504 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 32,2 % 9,4 g
Kulhydrat: 44,7 % 13 g
Fedt: 23,1 % 3,1 g
Relateret video Sådan klargør du asparges

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-pizza-med-stegte-rejer-og-gronne-asparges/