Karamelsnitter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(55 vurderinger)

60+ min

Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 48 små stykker

Antal portioner

Mørdejsbund

  • 250 g koldt smør
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)

Karamel

  • 250 g smør i tern
  • 250 g lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
  • 4 spsk lys sirup
  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdejsbund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen. Pres dejen i en bagepapirsbeklædt form (ca. 25 x 35 cm). Bag bunden midt i ovnen - til den er gylden.

Karamel

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt sukker, sirup og kondenseret mælk. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. - til det er tyktflydende. Hæld karamelblandingen på mørdejsbunden og lad kagen køle helt af i køleskabet - gerne til næste dag.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Fordel chokoladen på kagen i et kreativt mønster - brug evt. en sprøjtepose med et lille hul. Drys med hasselnødder og lad chokoladen stivne. Skær kagen ud i små stykker og server.

Tip

Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.

Bagetid

20-25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 38030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag