Karolines søndagsgryde

Karolines søndagsgryde

60+ min
Fryseegnet
Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.

Sådan gør du

Gryderet
  • Skær kødet i små terninger.
  • Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt krydderier og tomater med væde.
  • Lad retten koge ved svag varme ca. 45 min.
  • Rens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten.
  • Kog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt.
  • Hæld fløde ved kødet.
  • Kog saucen godt igennem og smag retten til.
  • Retten kan evt. jævnes.
  • Drys med persille ved serveringen.
Mere inspiration

Skøn og hurtig gryderet med lam og forårsgrøntsager.

Lammefrikassé
1 time
Lammefrikassé
(7)
Velbekomme!
Frysetip

Retten kan fryses uden fløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10473 kJ / 2503 kcal

Næringsindhold pr. 100g

561 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 26,9 % 8,9 g
Kulhydrat: 47,1 % 15,5 g
Fedt: 26 % 3,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Gryderet
Mørt svinekød, fx skinkekød i tern fx svinemørbrad
600 g
Hakket stort zittauerløg (ca. 100 g)
1
Smør
40 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
1½ tsk
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Champignoner
250 g
1½ dl
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
320 g