Karolines søndagsgryde
60+ min

Karolines søndagsgryde

Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.
Fryseegnet
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karolines søndagsgryde

Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.

Antal portioner
  • 600 g mørt svinekød, fx skinkesmåkød
  • 1 hakket stort zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
  • 1 dåse flåede tomater
  • 250 g champignoner
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten koge ved svag varme ca. 45 min. Rens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten. Kog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Hæld fløde ved kødet. Kog saucen godt igennem og smag retten til. Retten kan evt. jævnes. Drys med persille ved serveringen.

Tips

Retten kan fryses uden fløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 39 %
Print