Karolines søndagsgryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(100 vurderinger)

60+ min

Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g mørt svinekød, fx skinkekød i tern
  • 1 hakket stort zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
  • 1 dåse flåede tomater
  • 250 g champignoner
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten koge ved svag varme ca. 45 min. Rens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten. Kog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Hæld fløde ved kødet. Kog saucen godt igennem og smag retten til. Retten kan evt. jævnes. Drys med persille ved serveringen.

Frysetip

Retten kan fryses uden fløde.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag