Hjemmelavet kebab

40 min
Arbejdstid: 15 min
Hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab er nemt at lave og smager skønt. Her får du opskriften på saftig, krydret kebab, som bages i ovnen med tomater og grønne chilier. En krydret fars rulles ud mellem to stykker bagepapir, rulles sammen og bages til kebab. Den serveres med yoghurtdressing, friske løg, persille og lune fladbrød. Skøn både hverdag og weekend, og en sikker favorit hvis du elsker kebab, tyrkisk mad eller nemme ovnretter.

Martin Wiese Lyngholm
Martin Wiese Lyngholm Content Creator
Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Kebab

1 Løg
1 Rød peberfrugt
300 g Hakket oksekød
3 spsk Yoghurt 10%
2 tsk Paprika
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Tørret oregano
1½ tsk Groft salt
½ tsk Tørrede chiliflager
4 Tomater
4 Tyrkiske grønne chilipebere, Sivri Biber
½ spsk Olivenolie

Server med

1½ dl Yoghurt 10%
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Rødløg i tynde skiver
1 håndfuld Persille
4 Store, tyrkiske fladbrød
1 Citron i både

Sådan gør du

Kebab

  • Hak løg og peberfrugt fint i en foodprocessor. Tilsæt oksekød, yoghurt og krydderier og kør det til en klistret og ensartet fars.
  • Fordel halvdelen af farsen mellem to stykker bagepapir og rul den jævnt og tyndt ud ned en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir og rul farsen, med bagepapir i bunden, sammen. Gentag med resten af farsen.
  • Kom farsrullerne på en bageplade med hele tomater og grønne chilier. Dryp olie over grøntsagerne og bag i ca. 30 min. ved 200° - varmluft.

Server med

  • Bland yoghurt med hvidløg, salt og peber.
  • Vend rødløg med persille.
  • Rul de bagte kebabruller ud, så kødet falder af papiret. Server den hjemmelavede kebab med de bagte grøntsager, yoghurtdressing, løg, lune fladbrød og citronbåde.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Vil du have crispy kebab, kan du stege det bagte kød af i en pande med olie i ca. 2 min. ved høj varme.

Næringsindhold

Energiindhold:

8206 kJ / 1961 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 31,7 g
Protein: 103,9 g
Fedt: 73 g
Kulhydrat: 219,9 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kebab/