Kirsebærmousse

Kirsebærmousse

60+ min
Kirsebærmousse lavet på A38 og kirsebærlikør eller kirsebærsaft. En hurtig og nem dessert som kan foreredes i god tid. Moussen er toppet med skyrcreme med vanilje og knuste biscotti småkager.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarmousse-/

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med likøren og rør det i det syrnede produkt.
  • Vend de piskede æggehvider heri og fordel kirsebærmoussen i 6 glas.
Skyrcreme
  • Rør skyr sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til.
  • Pynt kirsebærmousse med skyrcreme og drys med de knuste småkager.

Kirsebærlikøren kan skiftes ud med fx kirsebærsaft.

Energiindhold for hele retten:

3502 kJ / 837 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 25,5 % 6 g
Kulhydrat: 65,4 % 15,5 g
Fedt: 2,4 % 0,3 g
Alkohol: 6,7 % 1 g
Mere inspiration

Nem dessert med hindbær, A38 og piskefløde.

Hindbær fool
30 min
Hindbær fool
(34)

Ingredienser

4 blade Husblas
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
4 spsk Sukker
3 spsk Kirsebærlikør eller kirsebærsaft
½ liter A38 med hindbær
Skyrcreme
1½ dl Skyr naturel
3 spsk Flormelis
½ tsk Vaniljesukker
Pynt
Knuste biscotti