Klatkager
Klatkager er en hyggelig måde at få brugt resterne af din grød på. Grøden røres sammen med æg, mel, vaniljesukker og citron. Både risengrød, havregrød og andre typer grød kan bruges. Når klatkagerne steges, får de en let sprødhed udenpå og forbliver bløde indeni. De smager dejligt med syltetøj eller en lidt creme fraiche – men kan også nydes helt, som de er. Klatkager kan gemmes i køleskabet nogle dage, fryses ned og er lige så gode kolde i madpakken som til en hyggeligt decembermorgen🌟
Ingredienser
Klatkager
|
2
Æg
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Rørsukker
|
|
|
2 tsk
Kartoffelmel
|
|
|
400 g
Kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
25 g
Smør
|
|---|
Tilbehør
|
Ahornsirup
|
|---|
Sådan gør du
Klatkager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
555 kJ / 133 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,1 g |
| Protein: | 4,7 g |
| Fedt: | 7,1 g |
| Kulhydrat: | 12,5 g |